Tiny Houses:

Waarom eigenlijk?

tiny house ontwerp
De laatste jaren is de belangstelling voor Tiny Housing (Klein wonen) enorm toegenomen. Mensen gaan niet meer uit van het principe groot is beter en zoeken naar mogelijkheden om te vereenvoudigen. Zowel in leefstijl als in woonoppervlak. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk kernwoord maar ook de onafhankelijkheid van bestaande geldsystemen en de schaarste op de woningmarkt spelen hierbij een rol. Ook het idee om volledig energieneutraal en niet belastend voor het milieu te zijn spreekt veel mensen aan.


is het mogelijk?

tiny house surplus
En het kan! Er zijn al talloze voorbeelden en succesverhalen van mensen die de stap hebben genomen en nu in een Tiny House wonen en daar gelukkig in zijn. Het grootste struikelblok is vaak het vinden van een geschikte locatie waar je je droom kan leven en uitvoeren. Ook het traject van vergunningen is niet eenvoudig maar door meerdere mensen is deze horde al succesvol genomen.

Het plan:

ontwerp tiny house

De vormgeving en toepassingen kunnen enorm van elkaar verschillen. Een pipowagen kan al dienen als Tiny House maar ook de traditionele huizenvorm met puntdak kan gezocht worden als basisvorm. Ook de toepassingen kunnen naar wens en budget worden toegepast zoals zonnepanelen, composttoilet en ecologische bouwmaterialen. Wij helpen u graag met het ontwerp en de samenstelling. Ook kunnen wij onze ontwerpen laten toetsen of het vergunningstechnisch is toegestaan om er permanent in te verblijven. Wij schakelen daarbij de hulp in van een erkend architectenbureau.