De Eemlandhoeve:

Onze plek op de hoeve:

voorjaar
Eind 2012 kwamen wij met onze wagen naar de Eemlandhoeve. In eerste instantie om alleen die winter te blijven, maar in de loop van 2013 leerden wij dat dit een bijzondere plek was. Men dacht hier toch anders over dingen na dan wij gewend waren. We hebben toen besloten om te blijven en ons in te zetten voor de missie van de boerderij. We kregen de kans om ons bedrijf daar te vestigen en we leerden de meest bijzondere mensen kennen. Heel vaak waren dat mensen die heel bewust met de duurzaamheid van deze aarde probeerden om te gaan en de intermenselijke relaties nog hoog in het vaandel hebben. Tegelijkertijd kregen wij een prachtige locatie om onze wagens te presenteren.


de missie:

overzicht van de hoeve sepia

Vijfentwintig jaar geleden begon boer Jan Huijgen samen met zijn vrouw Maaike aan een missie. De droom van boer Jan was om de kloof tussen de boer en de burger te overbruggen. Mensen waren vervreemd van de boerderij. Kinderen waren verbaasd dat melk uit een koe komt en niet uit het schap van de supermarkt. Door middel van trainingen, rondleidingen, seminars, en nog veel meer dingen wordt het verhaal van het ontstaan van voedsel verteld. Ook worden koeien op een biologische wijze grootgebracht en daarna geslacht en verkocht op de boerderij. Inmiddels zijn ook zoon Henk en dochter Lotte werkzaam op de boerderij, die de droom van hun ouders verder uitwerken.

de plannen:

boerderijwinkel
De boerderij is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. De Eemlandhoeve beschikt over een winkel, diverse zalen, een zorgboerderij, wandeltuinen en moestuinen. Ook de plannen voor de toekomst zijn zeer ambitieus. Zo is er een evenementen terrein in ontwikkeling, een stiltecentrum en wordt er gewerkt om de hoeve geschikt te maken voor overnachtingen. Er wordt dan gedacht aan overnachtingen voor zorgclienten, meerdaagse trainingen, ontspannings-bijeenkomsten maar ook mensen die gewoon het leven op de boerderij eens van dichtbij mee willen maken. En wij mogen daar dus de pipowagens voor bouwen!een keer overnachten!

Dat kan dus sinds het voorjaar van 2016. Wilt u een keer wakker worden door hanengekraai of 's morgens een stier recht aankijken, neem dan contact op door op de de link van de Eemlandhoeve te klikken die vermeld staat bij onze partners helemaal onder aan de pagina.

Alvast tot ziens!


bed bowtop